Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GY.I.K.

AQUA DRAGONS Gyakran Ismételt Kérdések

 

Hol találok részletes használati utasítást, keltetési instrukciókat és a gondozás részleteit?
IDE kattintva minden részletet megtalálsz. Amennyiben további kérdésed lenne, várjuk leveled az webshop@reflexshop.hu címre.

 

Tényleg élnek?

IGEN, IGEN, IGEN, ők valóban élő organizmusok és neked kell gondoznod őket. Tekintsd meg részletes ismertetőjüket!

 

Milyen vizet használjak a telepítésnél?

A tartály feltöltésére kizárólag SZÉNSAVMENTES palackozott vizet szabad használni! Ne használj desztillált vizet sem!

 

Kell cserélnem a vizet?

Nem, a vízben speciális pH és sótartalom állt be a beleöntött tasak tartalmának köszönhetően, nem szabad lecserélni. Az időközben elpárolgó vizet szobahőmérsékle-tű (20°C és 28°C közötti) szénsavmentes palackozott vízzel kell pótolni.

Aqua Dragon copia

 

 

Szeretik az Aqua Dragon-ok a napfényt?

Igen, szeretik, csak ügyelj rá, hogy nyáron ne hagyd őket közvetlenül a napon, mert a vizük könnyen túlmelegedhet.

 

Harapósak?

NEM, valójában nincsen szájuk, az úszóik segítségével táplálkoznak, amelyek egyúttal kopoltyúként funkcionálnak.

 

 

 

Milyen hőfokú legyen a víz?

Az optimális hőmérséklet 17°C és 30°C fok közé esik. Az időközben elpárolgó vizet szobahőmérsékletű (20°C és 28°C közötti) szénsavmentes palackozott vízzel kell pótolni.

 

Mikor kell a vizet kicserélni?

A tartály vizét SOHA nem kell kicserélni! Mivel a petéket tartalmazó zacskóból (a peték mellett) megfelelő arányban juttattunk sót és más ásványanyagokat bele, később pedig a víz már a következő generáció petéit is tartalmazza. A vizet kizárólag az elpárolgott mennyiséggel kell pótolni.

 

Mit tegyek, ha egy sárkány elpusztul?

Ha elpusztul akkor az akvárium aljára merülve lassan elbomlik és az élővilág szerves részévé válik. Nem szükséges őket eltávolítani az akváriumból.

 

Mit tegyek, ha piszkos a víz?

Átmenetileg hagyd abba az etetésüket, amíg el nem fogyasztják az összes élelmet. A víz kitisztulása az ülepedés révén beletelhet akár egy hétbe is!

 

Elpusztult Aqua Dragon-t látok az akváriumom alján...

Lehetséges, hogy egy Aqua Dragon külső levedlett váza, amelyet többször is elhullajtanak életük során. De az is lehet, hogy valóban elpusztult az egyikük.

 

Néhány Aqua Dragon-omnak nagyon nagyon hosszú farka van, miért?

Ez csak egy kinövés, ami gyakran egy vékony ostorrá alakul. Egyszerűen ilyen az Aqua Dragon-ok testfelépítése.

 

Az Aqua Dragon-ok megélnek az én saját halakváriumomban?

Mivel nagyon aprók, ezért nagyon könnyen haleledel lehet belőlük, ezért nem ajánlott őket már halakat tartalmazó akváriumba telepíteni.

 

 

Két Aqua Dragon-t látok együtt úszni, mi történik?

Ilyenkor párosodnak. Onnan veheted észre, hogy a hím ilyenkor alul van és a fejéből kiálló antenna szerű csápjával szorítja magához a nőstényt. Pár napig még ilyen pozícióban maradnak, egészen addig, míg véget nem ér a nászuk.

 

 

Elvesztettem a használati útmutatót! Mit csináljak?

Vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben (office@reflexshop.hu) egy digitális példányért, vagy kövesd a weboldalunkon található instrukciókat!

 

 

Hány Aqua Dragon fog kikelni? 

Ez nagy mértékben függ a víz minőségétől, annak hőmérsékletétől és okszigén tartalmától, a fény mennyiségétől és a csomagban található mikroszkopikus peték számától, ezért ez a szám 10-100 közé tehető, de van példa 100 feletti esetekre is.

 

 

Meddig élnek? 

Az Aqua Dragonok a kikelésüket követő egy hónap alatt elérik a felnőtt kort, amikor már képesek szaporodni. Jó körülmények között akár több, mint fél évig képesek fennmaradni, de az esetek többségében 4-6 hónapot élnek. Azonban a tartály kiszárítását (kiszárítás alatt nem a benne lévő víz kiöntését, hanem annak elpárologtatását értjük), és száraz állapotban pár hetes pihentetését követően, annak újra töltésével az első generáció által lerakott petékből egy új Vízi Sárkány generációt nevelhetünk.

 

 

Az Aqua Dragonjaim nem kelnek ki. 3 nap eltelt és még mindig nem látok semmit, mit kell tennem? 

Nem gyakran fordul elő, hogy a kis rákocskák nem kelnek ki. Kérjük ellenőrizd még egyszer, hogy a felállítás során megfelelően követted-e az utasításokat!

  • Csakis palackozott vizet használj, ne csapvizet és ne desztillált vizet. A víz ne legyen szénsavas, és a szükséges 350-380 ml-nél többet ne önts a tartályba.
  • Naponta dúsítsd oxigénnel a vizet a pipetta segítségével.
  • Ügyelj rá, hogy a hőmérséklet stabil legyen és 17-30˚C közé essen! A tartályt tárold világos, napos helyen!
  • A kikelő Aqua Dragonok száma és az ehhez szükséges idő számos tényezőtől függ: a hőmérséklet és a tartályba érkező fény mennyisége; télen a minél naposabb és melegebb a kedvező, míg nyáron a közvetett napfény. De minden esetben 4-6 napon belül életre kell kelniük a tartályodban. Ha mégsem látod a rákocskákat (amik nagyon aprók), akkor tégy próbát egy nagyítóval is, miután nagyon fényes helyre tetted a tartályt! Ekkor pici fehér pontokat kell látnod.

Egy élő öko-szisztéma fenntartása egy kicsi tartályban nagy körültekintést igényel. Bármilyen baktérium vagy idegen anyag megzavarhatja a víz egyensúlyát, ami az Aqua Dragonok pusztulásához vezethet, vagy ahhoz, hogy nem kelnek ki. Kérjük ezért nagyon ügyelj az utasítások betartására.

 

 

Sok Vízi Sárkányom kikelt, de betegnek tűnnek és folyamatosan fogy a számuk, mit tegyek? 

Nem minden kikelt egyed éli meg a felnőtt kort. Ez természetes és normális része az egyedfejlődésnek. Azonban ahhoz, hogy minél többen néjenek fel az akváriumodban, a leglelkiismeretesebb gondozásra van szükségük. Nézdd át a keltetésnél betartandó lépéseket, és a részletes gondozási útmutatót ITT, hogy mindent sikerült-e betartanod! Amennyiben mindent a leírtaknak megfelelően csináltál és mégis gyorsan kipusztultak, kérlek jelezd ezt kollégánknak az webshop@reflexshop.hu e-mail címen.

 

Saját Aqua Dragont szeretnék